April 11, 2005

GeNC ADAM....

Genc adam oturdugu yerden agir agir kalkarak pencereye dogru yurudu ve baba tarafindan olan enistesi'nin abisi'ne bakarak, 'emin misin Kocum, gelecek degilmi...?', diye sordu. Sesi kah merak kah heycan doluydu...Bunun farkina varan Kocum, 'gelirim demedi mi, gelir ozaman...!', diye kestirip atti. Sinirinden bi sigara daha yakan Suleylow, disari'ya daldi uzun uzun.
Suleylow, bu ulke'nin en basarili awukatlarin'dan idi. En yakin dostlari ona Sulow diye hitap ederlerdi, genis omuzluydu ve yer yer kabarik adeleleri vardi (bos zamanlarinda adelelerine aromali body oil surer, sonra ayna'nin karsisinda uzun uzun, parlak parlak bakardi kendine). Oldukca cekici, orta boylarda kendine guweni olan, uzerin'de miki resimli kilot'lar giyen ve kadinlar'i bir bakisiyla tepe'den tirnaga, sac teli'ne kadar elde eden biriydi, ne yapsin bu da o'nun hobisi di (sac teli kolleksiyonu!).
Oysa bu gun, vicudu'nu bi heycan sarmisti, sarsil sarsil sarsiliyordu vicudu'nun bazi bolgeleri (eger sen de su an bilgisayarin'in basindan kalkip, kendini sarsarsan, sarsildi dedigim o bazi bolgelerin, iste o bolgeler oldugunu anlayabilirsin sarsilarak, sarsilircasina...). Sulow, kalan ickisini bir yudumda kafasina diktik'ten sonra, 'hadi Kocum, o gelmezse, biz gideriz' dedi ve tam odadan cikacaklari sirada, kapi carpilarak acildi ve bunun uzerine ikisi'de oylece olduklari yerde donup kaldilar....

Inan, su an kafam allak bullak oldu, nokta, wirgul, ki eki mi eki, fiili gecmisine'de gelecegine'de "sey" edeyim. Culdesac..., bil ki beni bu trib'e sokan sensin! Yok karizmam bozulurmus, yok blog'a karsi rezil ediyormusum kendimi, yok ilkokul cocuklari bile benden iyi 'dahi' anlaminda'ki de da eklerini cart diye ayirabiliyorlarmis, yok okuyanlar gulecekmis. Cok "sey" oldum inan ki.

Daralttibenibu Turkceninyazikurallar'i wallabillaablayaaaa...

2 uydurma:

Blogger culdesac uydurdu:

iyi ki "de'leri mi'leri ayır ülen" dedim (ne ilkokulu? ne ilkokulu? ne cart diyesi? uydurukcu eşşek seni :D) , writer's block oldun resmen.
bu kez de her önüne gelen de'yi mi'yi ayırmışsın!: "ikisi'de", "uzerin'de", "diktik'ten", "hobisi di", "dışarı'ya", "tepe'den tırnaga... :)))
ama bu halin bana bir yerden tanıdık geliyor (bkz: winmaker)

 
Blogger winmaker uydurdu:

Kim o adımı söyleyip beni uyanduran duran?

Ya şimdi de'lerin bi kısmını ayırıp diğer bi kısmını ayırmayarak ayrım gayrım yapmak ayıp değil mi biraz? Sonra ayırdığınız de'ler omzunuzum sağ tarafına yazılıp öbür tarafta altınıza odun olarak atılmaz mı a doslar? Bu arada ayırdığı mi'ler için özür dilerim.

 



haydi, siz de uydurunuz

ya da ana sayfaya dönünüz.




uydurdum